tarp bylų pasiklydus

 


Nei daug, nei mažai, 6 metai praėjo nuo tada kai Jotema išleido pirmąją serijos apie Renė Balard dalį ‘Vėlyvasis šou’, todėl aš jau beveik nieko apie ją nebepamenu, bet kiek matau įvertinau ją neblogai, o šį kartą su ‘Tamsi šventa naktis’ įspūdis pasirodė prastesnis, nors Michael Connelly talento trileriams nepaneigsi. 

Man šita knyga pasirodė ne visai tipinis detektyvinis romanas, mat tos vienos pagrindinės bylos čia nelabai ir yra. Bandoma sudaryti iliuziją, kad tai  yra vienos dešimtmečio senumo bylos tyrimas, bet iš tiesų lygiomis ar net didesnėmis dalimis ten nagrinėjamos dar kelios bylos. Pradžioje man patiko pateikiamos policijos darbo, ypatingai naktinėje pamainoje, detalės, bet pamažu jos ėmė erzinti, nes autorius labai smulkmeniškas ir 3 pastraipas aprašinėja kaip pagrindinė herojė velkasi apsauginį kostiumą. Įšaldytos bylos tyrimas pasirodė klaikiai pritemptas ir nuobodus. Po pradžioje užklupusio to tokio senų bylų vaibo, kur tikiesi visokių konspiracijų, senų nuoskaudų ir nepatikimų prisiminimų, nusivylimas užplūsta gavus senų nesusijusių apklausos kortelių skaitymą, kuris vyksta protarpiais ir prie atsakymo atveda bene atsitiktinai, o jis akivaizdžiai pakišamas po nosimi jau knygos pirmoje pusėje. 

Skaitėsi knyga maloniai, Holivudo nuovados ir jos naktinės pamainos užkulisiai šiaip yra gana įdomūs, o jei nereikės kitos knygos laukti dar šešerius metus tai gal ir emocinė investicija į veikėjus atsiras ir pabandysiu seriją dar kiek pratęsti, gal kita neišspręsta sena byla bus labiau susukta. 


0 Komentarai