susinarpliojęs detektyvas


Istorijoje labai daug veikėjų, kas trečio pavardė prasideda iš H raidės tai tas irgi nelabai padeda susigaudyti, o ir šiaip visas detektyvas gana painus ir skaityti jį reikia susikaupus, be didesnių tarpų, kad nepamesti minties ir kas su kuo ten susijęs. Man deja ne visada pavykdavo.

Visai smagi autorės kalba, nors kartais gal ir persistengta - keiksmažodžiai pirmame skyriuje beveik karikatūriški, o ir iš didelio noro parodyti kokie visi netolerantiški imigrantų atžvilgiu kartais gaudavosi per riebiai ir beveik jau kurioziškai. Ne visai supratau ir pagrindinio herojaus transformaciją, nes pradžioje lyg buvęs toks mat negatyvus kaip visi, pabaigoje staiga jaučiasi nejaukiai kai kažkas kažką rasistinio pasako.

Detektyvas įtraukė, buvo visai įdomu, bet išsirutuliojusia istorija nelikau patenkinta - man ten kažkaip daug pritemptų vietų buvo. Šiaip visai būtų nepakenkę, jei knygos pabaigoje pradėjus nuo karo būtų papasakojęs Johanas visą istoriją sutrumpintai ir vaizdžiai, o ne tiesiog paminėjus nuorodas, nes man atrodo net ir skaičius labai atidžiai iki galo visą labai fragmentuotą istoriją suprasti nėra labai lengva. Tačiau bendrai paėmus tai tikrai neblogas debiutas.

0 Komentarai