late night show


Metus pradedu nuo lengvesnių kūrinių ir pirmas jų – detektyvas su trilerio elementais susiskaitė puikiai. „Vėlyvasis šou“ – naujausias detektyvų autoriaus Michael Connely detektyvas, pirmoji serijos apie jauną ir labai užsidegusią, bet neįvertintą ir naktinėje pamainoje dirbančią detektyvę, dalis. Autorius matomai prikepė daug trilerių, jie eina serijomis, kurių viena susideda iš 20 knygų, o dar yra ir serijos serijose, nu žodžiu tikras trilerių meistras. Bet aš apie jį išvis nebuvau girdėjusi, lietuviškai yra išverstos tik kokios keturios jo knygos (aišku iš serijų vidurio), daug liaupsių negirdėti ir tik gavusi naujausią knygą, dargi ir išverstą į lietuvių kalbą, susidomėjau šiuo autoriumi ir supratau, kad esu mačiusi filmą pagal vieną jo knygų „The Lincoln lawyer“, kuris kiek pamenu tikrai buvo neblogas. 

Apie autorių negaliu nieko spręsti perskaičiusi tik paskutinę iš daugybės jo knygų, bet pirmą įspūdį šis romanas tikrai paliko neblogą. Gerai susuktas siužetas su keliomis bylomis, kurios eina paraleliai ir yra bene vienodai svarbios, viskas vystosi logiškai ir įdomiai, pagrindinė veikėja protinga ir gera stebėti jos minties seką, kuri tikrai labai vadovėliškai gražiai teka. Be kita ko yra ir veiksmo – įtampos tikrai netrūko, vietomis atsirasdavo tas noras greičiau versti kitą puslapį.
Bet tik tokius bendrus teigiamus bruožus ir tegaliu paminėti, nes šiaip jau niekas nebuvo iš tos wow kategorijos ir romanas iš kojų neišvertė. Vietomis asmeniniai veikėjų santykiai atrodė pritempti, bet čia jau labai kabinėjantis. Rimčiau nuvylė pabaiga. Ėjimas jos link žadėjo nemažai, bet pati pabaiga buvo labai jau suskubinta, taip pykšt ir viskas aišku – aiškiai bandyta nustebinti skaitytoją, bet kai reikia jį stebinti taip pigiai, tai nieko gero niekada neatneša. Ir turint omenyje kiek daug pakeliui buvo priežastinio ryšio ieškojimo ir analizės, pabaigoje nei motyvai, nei detalės nebuvo taip stipriai išanalizuotos, kad likčiau patenkinta. 

Trumpai tariant „Vėlyvasis šou“ – detektyvas vidutinybė, kuris skaitosi puikiai, parašytas neblogai, bet kažko vis trūksta. Kitas serijos dalis gerai susiklosčius aplinkybėms skaitysiu. Taigi skaityčiau, kad metų pradžiai – labai neblogai. 

0 Komentarai