pasakos kitaip


Tie iliustruoti “Nieko rimto” vaikų klasikos leidimai man yra kažkas tokio. O kadangi vaikystėje jų paskaityti neteko, tai po truputį grąžinu skolą. “Aplink žemę per 80 dienų” tai išvis nunešė stogą. To paties apie “Nuostabųjį Ozo šalies burtininką” pasakyti negaliu, bet labai smagiai suskaičiau, o iliustracijos viską nunešė į kitą lygį.

“Nuostabusis Ozo šalies burtininkas” labai graži, pamokanti istorija, arba galbūt reikėtų sakyti istorijos, nes ji lyg ir sudaryta iš daugybės pasakojimų, tik kad jie daug labiau susiję nei paprastoje pasakų knygelėje. Labai paprasta suvokti, kodėl ši knyga tokia mylima – tiek įdomumo prasme, tiek moraline, autorius naudoja labai paprastus ir kartu genialius vaizdinius ir jie tikrai nurungia. Man, tiesa, pasirodė, kad visgi įdomioji pusė nurungė tą kitą.

Nors ir skirtingų kalibrų kūriniai, visgi “Aplink žemę per 80 dienų” galiu pateikti kaip pavyzdį, kaip vaikišką knygą paversti įdomia bet kokio amžiaus skaitytojui. Su šia knyga tokio jausmo nepavyko pasiekti – jaučiausi šiek tiek ne savo vietoje ją skaitydama, nes tris kart matyti kartojamą tą patį labai paprastą dalyką pasirodė kiek per daug. Na bet aišku jie visgi turbūt skirtingoms amžių grupėms skirti, tai dėl to negalima per daug kabinėtis.

Vaikams, štai, būtina perskaityti, graži ir daugiau ar mažiau pamokoma istorija. Aš irgi džiaugiuosi įšokusi į traukinį, nes visai kažkaip ne linksma, kai žaidžiant Dixit kas nors pasako Ozą kaip užuominą, o viskas, ką tu žinai apie Ozą, yra iš serialo, kuriame visos pasakos yra rodomos išvirkščios.

0 Komentarai