kokybiška blevyzga


Metams užbaigti pasirinkau neįpareigojančių blevyzgų romanėlį “Slaptas parduotuvių maniakės svajonių pasaulis”. Iš tokių knygų kažin ko nesitiki, bet ši sugebėjo rimtai sudominti ir įtraukti, o ir šiaip vienas kokybiškesnių šio tipo romanų. 

Fabula iš esmės erzinanti, nes viską seki itin bukos merginos akimis, kuri rašo straipsnius apie finansus, nieko apie tai nesuprasdama ir pati paskendusi skolose, nes negali nustoti pirkti. Visą laiką tenka skaityti jos mintijimus, kaip jai reikia vieno ar kito daikto, kurio jai iš tiesų nereikia, ir kuriam nusipirkti pinigų ji tikrai neturi, arba mintis apie tai, kaip ji nieko nesupranta, nenori suprasti ir jaučiasi dėl to gerai. Bet visa tai parašyta taip natūraliai ir įtikinamai, kad nepajunti kaip įsitrauki į tas problemas, kurios čia hiberbolizuojamos, bet tikrai egzistuoja. Į visą šią istoriją galima žiūrėti kaip į pašaipą iš šiuolaikinės vartotojiškos visuomenės, su gerai išlaikyta linija ir siužetu. 

Ir smagi, ir erzinanti, ir mokanti (nors moralas galiausiai gal kiek kreivas išėjo) istorija, kuri nors ir ne kažin koks literatūrinis šedevras, išpildo savo misiją kokybiškai, o kartais tik tiek ir reikia. 

0 Komentarai