pirmas susitikimas


Su Agatha Christie ir Miss Marple lig šiol buvau pažįstama tik iš per LRT ištisai kartojamo serialo, bet jis paliko labai gerą įspūdį ir štai pagaliau prisiruošiau paskaityti - norėjau pradėti nuo pirmos istorijos apie Miss Marple, nes ji man labiau patinka už Puaro, bet kažkaip pasiklydau ir ėmiausi ‘Lavono bibliotekoje’. 

Paprastai aš nesu itin didelė mėgėja detektyvų, kur skaitytojas visą laiką vedžiojamas už nosies, jam pateikiama viena versija, o tuomet lyg iš po žemių išlenda niekada negirdėta ir nenumatyta tikroji istorija. Iš pirmo žvilgsnio Christie istorijos būtent tokios, bet iš tiesų aš jaučiu autorės pagarbą skaitytojui, nes jeigu jis stipriai susitelktų, įmanoma ir pačiam turbūt viską išnarplioti ar bent  nujausti. O galų gale labai gražiai iš karto susidėlioja visos užuominos, vos sužinojus tiesą. 

Puikiai susuktas detektyvas, visą laiką skaitant akyse stovėjo tas keistai rafinuotas britų aukštuomenės gyvenimo būdas ir manieros, kurios visoms toms istorijoms suteikia papildomo žavesio. 

0 Komentarai