pigūs triukai

 

Mano akyse Nesbo su Hario Hūlės serija vis laviruoja tarp pernelyg nuspėjamo ir pernelyg slapukiško detektyvo, kai spėliok nespėliojęs, vis tiek nieko nesuprasi pats. Šį kartą toks keistas viduriukas gavosi, tai esu kiek pasimetusi, bet šiaip įtraukė ši knyga turbūt kaip nei viena buvusi serijoje prie štai. 

Viduriukas šiaip būtų labai geras dalykas, bet šį kartą jis keistas, nes autorius akivaizdžiai,  begėdiškai ir gana pigiai vedžiojo už nosies ne kartą ir ne du tik kiek kitose vietose nei paprastai, tai tyrimas šį kartą pasirodė įtraukiantis ir turbūt buvo už ko užsikabinti, bet aš, manydama, kad jau žinau nesąmoningus Nesbo triukus, po pirmų 70 puslapių užsifiksavau ant vieno įtariamojo ir likau maloniai nustebinta, kai įtarimai nepasitvirtino. 

Būta įdomių dilemų, daug įtampos ir drąsių siužetinių sprendimų - beprasmiškų, bet turbūt suprantamų norint įpūsti naujų vėjų į ateities tyrimus. Bet brangus Nesbo, ar nors vieną bylą Hariui duosi, kuri nebus kaip nors su juo susijusi, na nors vieną?

0 Komentarai