istoriniai detektyvai veža

 


Istoriniai detektyvai yra tai, kas man šiomis dienomis išvis gražina tikėjimą detektyvinių trilerių žanru. Abi Mukharjee tarpukario Indijos detektyvų serija - paprasta, bet tikrai įdomi. O prieskonio jai tikrai prideda ir laikotarpis, ir politiniai motyvai. 

Trečiojoje serijos dalyje ‘Dūmai ir pelenai’ politiniai motyvai išlenda bene į pirmąjį planą, mat Gandis paskelbia savo taikią nebendradarbiavimo akciją, kurios įkarštyje šalį lanko ir princas Edvardas, o pagrindinių herojų tiriama byla šį kartą pasirodo itin su tuo susijusi. 

Jeigu ankščiau tyrimas man pasirodydavo vangus, lėtas, tai šį kartą atrodo kad veiksmas vijo veiksmą, jaučiau daug įtampos ir bendrai buvau sužavėta. Gaila, kad nebuvo apsieita be klišių, kurios padarė pagrindinę bylą kažkiek nuspėjamą, bet daug malonumo skaityti tai neatėmė, nes buvo galima koncentruotis į kitus dalykus. 

Džiaugiuosi, kad ‘Tyto alba’ taip greitai griebėsi šių knygų vertimo ir ne itin stipriai atsilieka nuo originalių leidimų. Toks gana gaivus gurkšnis detektyvų padangėje šiomis dienomis labais sveikintinas. 

0 Komentarai