lėtas, bet užtriktintas trileris

 


‘Svečių sąrašas’ ką žadėjo, tą ir pristatė. Atokioje saloje viduryje audros įkalinti vestuvininkai, jų įtampos, išmušančios saugiklius ir numanomas visa vainikuojantis nužudymas - viskas buvo:  gan meistriškai sukurta atmosfera, istorija neblogai papasakota iš kelių perspektyvų, neapsieita ir be įtampos. 

Tiesa, įtampos buvo gal kiek per mažai, kad tikrai šią knygą priskirčiau prie trilerių, nes šiaip pasakojimas lėtokas: daug kalbama, stoviniuojama, atskleidžiama nemažai pasakotojų vidinių monologų. Detektyvinių elementų būta nemažai, pateikta ne viena mįslė, kurią reikia knygos eigoje atskleisti, bet tose mįslėse galiausiai pasirodė gerokai per daug sutapimų. Kai kurie posūkiai atrodė specialiai pritempti krūvon, nors man būtų gal buvę efektingiau jei viena linijų būtų likusi kiek nuošaliau. 

Gal kartais ir kiek dirbtinai sukurtos įtampos buvo, bet man patiko bendra knygos atmosfera, neblogai sukurti veikėjai, dauguma jų buvo absoliučiai atstumiantys, kai kurios situacijos neblogai pakaitino kraują ir bendrai visa drama nešė šiokią tokią žinutę, o tai suteikė pilnumo jausmą. 

0 Komentarai