detektyvas kosmose


Tess Gerritsen knygas skaitau labai pamažu ir kol kas stengiuosi tai daryti parašymo tvarka, pradėjau nuo pirmo jos medicininio trilerio ‘Donoras’ ir štai ketvirtoji skaityta jos knyga iš medicininių trilerių serijos - ‘Gravitacija’. Kosmosas ir tikro nusikaltėlio nebuvimas kažkiek gąsdino prieš pradedant skaityti, bet kad jau nusprendžiau skaityti šią autorę iš eilės, tai visgi pasiėmiau, ir iš tiesų likau tikrai patenkinta. 

Knyga labai techninė - daug medicininių ir astronomijos terminų. Nežinau ar dėl astronomijos galima autore pasitikėti ir ne man apie tai spręsti, tai galbūt ten ir ne viskas visiškai logiška, juo labiau, kad ir mokslinės fantastikos čia krislelis tikrai yra. Bet buvo įdomu matyti TKS kasdienybę ir pavojus, šį bei tą ir apie NASA bei astronomiją sužinojau. 

Visgi įstabiausia, kaip autorė sugeba tokiomis nedėkingomis sąlygomis sukurti tikrai įtraukiantį trilerį. Rodos, jokio detektyvo nerasta, nes skaitytojui lyg ir aišku, kodėl tie astronautai suserga, iš kur tie mikroorganizmai, bet vis kai viskas turi paaiškėti knygos veikėjams, vis iškyla kažkokia problema. Man daug padėjo tai, kad istorija plėtojama keliais frontais ir kosmose užsibūti nereikėdavo perdėm ilgai. Galiausiai paaiškėja, kad autorė sugeba į visą tą istoriją įpinti ir detektyvą, nors iš pradžių atrodė, kad tai tiesiog bus lenktynės su laiku aiškinantis kaip pagydyti tą virusą ir grąžinti astronautus namo. 

Visgi gavau įtampos kupiną, įtraukiantį, gal vietomis ir nuspėjamą, bet visapusišką trilerį, kuris yra pozityviai kitoks tuo, kad veiksmas iš žemės, ligoninių ir laboratorijų persikelia ir į atvirą kosmosą. 

0 Komentarai