Bjauri Ricoli


Pagaliau pasiekiau garsiąją Tess Gerritsen ‘Ricoli ir Ailz’ seriją ir išgirtąją pirmąją jos knygą ‘Chirurgas’. Autorė tikrai gerai rašo ir puikiai kuria įtampą, tuo įsitikinau ir pirmuose jos medicininiuose trileriuose, bet būtent ši knyga nepaliko tokio neišdildomo įspūdžio, kaip tikėjausi prieš pradėdama ir jau pradėjusi. 

Šiame romane Gerritsen buvo kitokia nei pažinau pirmose jos skaitytose knygose, nes ankščiau policijos arba nebūdavo išvis arba būdavo labai mažai, viskas buvo pasakojama iš gydytojų, o ne detektyvų perspektyvos ir štai - pagaliau tikras detektyvas, su komanda, partneriais, įkalčiais ir apklausomis! Pradžioje buvo labai gerai - antra žmogžudystė serijoje, pritrenkiantys nusikaltimai ir iš pirmo žvilgsnio protingi  ir gana įdomūs detektyvai. 

Visgi per daug galiausiai man asmeninių santykių ir meilės trikampių pasirodė šitoje knygoje ir visame tame kiek nublanko pats tyrimas, nes to tokio metodiško nusikaltimo tyrimo nelabai ir buvo. Esminis lūžis knygoje įvyko pasitelkiant hipnozę, kas man savaime nekelia teigiamų jausmų. Vietoje siūlo galo paieškų, įvyko keli lūžiai, šiek tiek dokumentų skaitymo ir nuojautos ir viskas išspręsta. Apskritai labai atviromis kortomis autorė žaidžia šitoje knygoje įterpdama ir paties nusikaltėlio mintis, šitaip užkirsdama kelią kažkokioms įdomesnėms spėlionėms. Aišku, aš dažnai kaip tik burbu, kad viskas labai užslėpta, tai gal čia tiesiog toks stilius, labiau įtraukiantis skaitytoją, ir su juo dar turiu susigyventi. 

O šiaip tai gana didelis minusas buvo tai, kad man labai nepatiko Ricoli. Žinau, kad su ja dabar dažnai teks susitikti, bet man ji pasirodė atgrasus veikėjas. Nepatiko tas jos aklas mergaitiškas užsispyrimas ir dauguma sprendimų buvo kvaili. Pagrindinė tyrėja gal ir neturėtų būti neklystanti, bet tikrai ne tokia nuplaukus kaip šita. Tikiuosi, kad po truputį reabilituosis, nes jeigu ir toliau tokia kale žada būti, tai nežinau kaip mums seksis. 

Šiaip tai buvo gerai - tikrai įtraukė, sudomino, o vietomis ir siaubo kažkiek įvarė. O dabar lekiu prie ‘Pameistrio’!

0 Komentarai