geras skandinaviškas detektyvas


Pagarsėjus pasaulyje skandinavų detektyvams, pridygo jų kaip grybų po lietaus ir man sunku buvo toje gausybėje surasti tikrai vertų dėmesio. Nesusidraugavau su Lars Kepler darbais, Jo Nesbo irgi perdėm nesužavėjo, o juo labiau savo garsiausiais darbais. Pastaruoju metu, tiesa, kiek originalesnė pasirodė Kati Hiekkapelto ir štai dabar naują žvaigždutę priėjau - Håkan Nesser. 

Man labai patiko kaip papasakota šita detektyvinė istorija. Daug pasakojama pokalbiais, kurie ir šmaikštūs vietomis, ir filosofiniai kartais, ir tikrai informatyvūs. Pagrindinis tyrėjas toks kietas visai pasirodė, smagu su juo buvo stebėti visą reikalą. Intriga išlaikyta, kažko konkrečiai nuspėti nepavyko, viskas daugmaž logiška, tyrimo gija aiški.

Pati istorija, nors ir atskleista vienu greitu judesiu, taip pat įdomi, nėra to perdėto noro šokiruoti kažkokiais ritualiniais nužudymais, dramatiškais tyrimais. Čia ir klystama nemažai, ir policininkų darbo užkulisių galima surasti, nors aš, tiesa, negaliu spręsti kaip labai tai atitinka realybę, juo labiau, kad šios knygos veiksmo vieta nėra nurodoma. 

Galbūt šis detektyvas ir nėra nunešantis stogą, bet man pasirodė gana gaivus gurkšnis šiame žanre, tai likau tikrai labai susižavėjusi ir rašytojo knygas toliau skaitysiu. 

0 Komentarai