gervuogių pusnys


Taip labai banaliai ‘Gegužės pūga’ mane patraukė savo pavadinimu ir viršeliu. Prireikus lengvos dramos, kurią ir pranašauja tas gražus viršelis, ir prisiminiau šią kažkada impulsyviai į skaitytinų sąrašą įtrauktą knygą.

Bendrai paėmus tai ko tikėjausi, tą ir gavau - labai dramatišką keliomis laiko juostomis ir iš skirtingų perspektyvų pasakojamą istoriją. Tiesa, ji rimtesnė ir liūdnesnė nei tikėtasi, bet ne mažiau nuspėjama ir kupina neįtikėtinų sutapimų. Nepaisant labai gražios istorijos su moralu apie turto aukštinimą, mane trikdė nelogiški veikėjų pasirinkimai, burnojimas ant turtuolių pasirodė gana vienpusiškas ir paviršutiniškas, stipriai per daug buvo visų tų sutapimų, kai visi ale detektyvinės istorijos elementai staiga pasipainioja tyrėjai po nosimi ar yra su ja susiję. Ne itin daug malonumo pridėjo ir lengvas chaosėlis, atsiradęs, į vieną iš tų laiko juostų įterpus dar viena prisiminimų liniją.

Tikrai graži istorija su turbūt kilnia misija, fonui pasirinkusi įdomų šalnų gegužę fenomeną. Labai tinka norint paliūdėti su lengvai skaitomu romanu, pamirštant logikas ir taisykles.

0 Komentarai