paprastas, bet įtaigus trileris

 

Pastaruoju metu mano santykiai su detektyviniais trileriais buvo sudėtingi. Nauji blynai dažniausiai bent jau man pasirodo prisvilę - tai per sudėtingi, tai per durni, tai varomi vien žiaurumo ir nei normalios įtampos, nei tyrimo nesurasi. Harlan Coben ‘Niekam nesakyk’ turbūt būtų galima jau priskirti prie žanro klasikos ir jis neturėjo beveik jokių šių ydų. Tai puikus gerai parašyto neoficialaus tyrėjo pasakojimo pavyzdys. 

Pasakojama pirmuoju asmeniu, labai paprastu ir įtraukiančiu stiliumi. Visas detektyvas labai paprastas, bet nėra akivaizdus. Galima tirti ir spėlioti kartu su pasakotoju, o tai man labai svarbu tokio tipo istorijose. Įtraukta kažkiek asmeninių santykių, bet jie harmoninga teksto dalis ir esmės visai neužgožia. 

Būta visokių kliurkų, kurios gal kliuvo man, ar kurių galėjo nebūti, o ir šiaip istorijoje gal būta spragų, bet jie nepakirto malonumo skaitant šį gerai susuktą trilerį. Manau, kad atradau rašytoją, kurio knygų imsiuosi prireikus paprastučio ir greitai ryjamo skaitalo. 

0 Komentarai